Dania regionalne

Codziennie serwowana jest inna zupa i drugie danie.

Staropolskie zupy gotowane tylko na wywarze z kości:

☀ szczawiowa,
☀ ogórkowa,
☀ rosół z domowym makaronem,
☀ krupnik,
☀ buraczkowa,
☀ jarzynowa,
☀ grzybowa ze świeżych kurek i nie tylko,
☀ pomidorowa.

Na drugie dania serwujemy:

☀ kartacze,
☀ babka ziemniaczana,
☀ kibiny z jagnięciną, cielęciną,
☀ sielawa (smażona, wędzona w gospodarstwie),
☀ lin w śmietanie,
☀ szczupak faszerowany,
☀ pierogi z różnym nadzieniem,
☀ naleśniki,
☀ do tego dodatki świeże surówki oraz domowy kompot
☀ swojskie wędliny,
☀ sery,
☀ dżemy itp.,
☀ domowy wypiek sękacza, mrowisko.

Codziennie świeży chleb na śniadanie.